2×5, Designkwartier en Mondriaanjaar


mei 8, 2017    Carola van der Heijden    Zo, komende weken ga ik even de drukte in met de Grafische Werkplaats. Wat gaan we doen?

Tentoonstelling 2 x 5
Opening vrijdag 12 mei 19.00 u.

banner

2 x 5 is een energieke expositie dat werk toont van vijf kunstenaars die afgelopen de Grafische Werkplaats ontdekten. Deze makers nodigden op hun buurt vijf andere kunstenaars uit om mee te doen aan deze tentoonstelling. Een internationale expositie, 8 vrouwen en twee heren…

Deelnemers: Holly Brown (New York), Susan Czechowski (Illinois), Angeline Dekker (NL), Tanja Engelberts (NL), Belinda Fox ( Australia/ NL), Yuliya Gwilym (Ukraine, NL), Stefan van den Heuvel (NL), Kaori Pi (Canada/NL), Lula Valletta (Berlin) & Mr. Pelham (NL).

Pop-up Expositie van de Grafische Werkplaats op het Festival Design Kwartier
Festival Design Kwartier, 19-21 mei, Den Haag
11.00-18.00 u.

design kwartier

De Grafische Werkplaats laat spraakmakende voorbeelden zien van werken met analoge grafische technieken en nieuwe digitale mogelijkheden van textielontwerpers Eugène van Veldhoven, AnnikaSyrjämäki en beeldend kunstenaar Ilse Versluijs. Allen werken en wonen in Den Haag en geven previews van recente onderzoeken.

Dagelijks om 14.00 uur is er een demonstratie of toelichting. Ook is er design te koop van AnnaGee, LileSadi en Elise Kommer en presenteert de werkplaats de nieuwe werkplaatsposter 2017 (ontwerp Jordy van den Nieuwendijk) en de Vriendenprent 2017 (van Jef Stapel). Lees verder over pop-up presentatie.

Workshop Ik ben sot!

Klankgedichten en De Stijl
‘100 jaar Mondriaan & De Stijl’ vieren de Grafische Werkplaats en Huis van Gedichten samen met  visuele klankgedichten geïnspireerd op De Stijl.

IkbenSotBewerkt kl

In het tijdschrift De Stijl verschenen onder de naam I.K. Bonset – anagram van ‘Ik ben sot’- diverse klankgedichten. Later bleek Theo van Doesburg achter deze naam schuil te gaan. ‘Het woord diende vrij gemaakt te worden’ volgens Van Doesburg. Het spel van typografie, vorm, ritme en klank waren het uitgangspunt, en zijn dat dan ook in de workshops van Ik ben sot!.

De Grafische Werkplaats en Huis van Gedichten organiseren samen Ik ben sot’, een multidisciplinaire workshop voor bovenbouw basisonderwijs, voortgezet onderwijs en volwassen professionals.

Bekijk hier het leuke filmpje over dit project.