Postercampagne voor HOOGTIJ


februari 21, 2015    Carola van der Heijden    Soms verzin je iets en dan gaat het geweldig goed maar oeffff.. wat een werk is het. Zo ook bij de jubileumeditie van HOOGTIJ#40, de Haagse kunst- en galerieroute op 6 maart

Ik kwam met het idee om een jubileumposter te maken en die te zeefdrukken in de werkplaats. Mensen konden hun ontwerp insturen en dan koos het bestuur van Hoogtij een poster uit. Eenvoudig toch? Maar toen viel er een expositie bij de werkplaats uit: we wilden graag mee doen met HOOGTIJ, maar hadden nog geen plan. Goed, dan gaan we alle ontwerpen die binnenkomen zeefdrukken en laten nog andere affiches zien. En zo gebeurde.

En het werd ook leuk: zes ontwerpen kwamen binnen. We bedachten ondertussen dat het ook mooi zou zijn als mensen mee konden stemmen, het bestuur hield wel het laatste woord. Onverwachts brak er deze week een ware Facebookstemcampagne uit. Honderden stemmen kwamen binnen op een niet altijd even door mij strak georganiseerd traject. Meer zo uit de losse pols. Haha!
Hele volksstammem, families, vriendenkringen werden gemobilseerd om mee te stemmen en de campagne op facebook te delen.
Enfin we hebben nu een winnaar (de poster van Lara Roelofsma) en vijf andere mooie posters, waarvan er net drie gedrukt zijn. En een betere pr voor HOOGTIJ kan ik niet wensen!

HOOGTIJ_kommerskijken klHoogtij_a2_joycevisser_2 klHoogtij_schetsen_v04evy kljuliankyra hurkmans kl