Het Oppimp Atelier

Vanaf 14 september organiseert Cultuurvlinder samen met Stichting Cultuurgebaar Het Oppimp Atelier:

Het Oppimp Atelier van stichting Cultuurgebaar
Maak van je kleding een kunstwerk!
Middin, Zwedenburg 147, Den Haag
14 Sept – 21 okt 2022

Upcycling, workshops, expositie

Volg het atelier ook op Facebook en Instagram

Het Oppimp Atelier strijkt dit najaar neer in Mariahoeve. In het Oppimp Atelier kun je je eigen kleding oppimpen onder begeleiding van een Haagse kunstenaar zonder dat er een naaimachine aan te pas komt.

Door iets op je kleding te naaien wat je dierbaar is, iets erop te stempelen of door te verven maak je je eigen T-shirt, broek of jurk leuker. Hierdoor wordt je kleding persoonlijker en gooi je het hopelijk minder gauw weg. Samen zorgen we voor een duurzame wereld!

 

Voorbeeld van samen een jasje oppimpen en meisje met eigen opgepimpt t-shirt. Met folies, een van de technieken die we gebruiken. 

Workshops

Buurtbewoners van jong tot oud kunnen aan een of meerdere workshops meedoen, zoals met folies werken, verschillende druktechnieken of er iets op borduren. Ervaring is niet nodig.  Neem zelf een kledingstuk mee. Gratis toegang. Reserveren: info@cultuurgebaar.nl of Carola 06 18424271. Voor de inloopworkshops is reserveren niet nodig!

Expositie

Voor Het Oppimp Atelier maakt architect Denis Oudendijk van refunc een special inrichting onder de naam Hybride catalogus werkstation. Daarnaast is er ook werk van de betrokken kunstenaars te zien en zijn er mini-exposities in de wijk. Deelnemende kunstenaars: Marianne Aulman, Laura Snijders, Ilse Versluijs, De Naaierij en refunc.

 

 

Technieken: druktechnieken (stempels, tamponeren en zeefdruk/ iets erop naaien/ borduren)

Informatie

Locatie: ’t het Trefpunt, Middin, Zwedenburg 147, Den Haag
Open: wo. middag/do. avond/ vr. ochtend + middag

Wo: 13.00-16.00 u. inloopworkshop

Do: 19.00 – 21.00 u. workshop

Vr: 9.30 – 11.30 u. workshop + 13.00-16.00 u. atelier open, zelfstandig werken

Voor meer informatie, kijk op www.cultuurgebaar.nl