Het Oppimp Atelier

Het Oppimp Atelier van stichting Cultuurgebaar
Maak van je kleding een kunstwerk!
Middin, Zwedenburg 147, Den Haag
14 Sept – 21 okt 2022

Upcycling, workshops, expositie

Volg het atelier ook op Facebook en Instagram

Het Oppimp Atelier streek neer in Mariahoeve. In het Oppimp Atelier kun je je eigen kleding oppimpen onder begeleiding van een Haagse kunstenaar zonder dat er een naaimachine aan te pas komt. Door iets op je kleding te naaien wat je dierbaar is, iets erop te stempelen of door te verven maak je je eigen T-shirt, broek of jurk leuker. Hierdoor wordt je kleding persoonlijker en gooi je het hopelijk minder gauw weg. Samen zorgen we voor een duurzame wereld!

Workshops

Buurtbewoners, van jong tot oud, konden in Het Oppimp Atelier aan een of meerdere workshops meedoen, zoals met folies werken, borduren, zeefdrukken, een applicatie maken of een stempel maken en hiermee kleding bedrukken. Op woensdag was er een inloopworkshop, op de andere dagen een workshop met kop en staart, waarvoor mensen konden reserveren. Er was wat kleding beschikbaar. Daarnaast konden mensen met een voucher kleding ophalen in de naastgelegen kringloopwinkel.

Expositie

Voor Het Oppimp Atelier maakte architect Denis Oudendijk van refunc een speciale inrichting van recycled materialen. In het atelier was ook werk van de betrokken kunstenaars te zien en waren er mini-exposities in de wijk. Deelnemende kunstenaars waren Marianne Aulman, Laura Snijders, Ilse Versluijs, De Naaierij en refunc. Zo veranderde een onzichtbare locatie in een hippe modieuze plek.

Er waren drie etalage exposities: in de nabijgelegen Kringloopwinkel en twee etalages in het winkelcentrum, plus een expositie in de centrale hal in KGB Haaglanden, een fysio verder op in de wijk die verrassend goed als pr-middel werkte. Door deze mini exposities werd het project beter zichtbaar in de wijk en was er meer aandacht voor de werken van de kunstenaars.

Voor meer informatie, kijk op www.cultuurgebaar.nl