Hofbogen in Rotterdam


februari 28, 2016    Carola van der Heijden    Laatst maakte ik een wandeling langs de Hofbogen in Rotterdam.

#inspiratieblog8

Een mooi initiatief om de verwaarloosde hofbogen van het oude Hofpleinspoorlijntje (Rotterdam/Den Haag) nieuw leven in te blazen met hippe tentjes, winkels en werkplaatsen. Vooral het begin van de bogen met onder andere de koffiebrander ‘De man met de bril’ is levendig geworden, aan het eind moet er echter nog wat gebeuren.

man met de bril

hofbogen achter
Het idee is het dak ook mee te pakken en dit te veranderen in een groene oase daar zijn in 2015 de eerste stappen voor gezet. Ik hoop maar dat er dit voorjaar een vervolg komt.
Ik ken twee oude spoorlijnen die in zo’n prachtige groene hotspot zijn veranderd. Promenade Plantee in Parijs, achter de nieuwe Bastille. Onder de bogen zijn galeries, winkels en ateliers en boven is een prachtig lang park waar je kunt wandelen, joggen en picknicken. (foto van internet)

Jardin Plantee Parijs van internet

De Amerikanen hebben dit uitstekend afgekeken en sinds enkele jaren hun eigen groene spoorlijn midden in New York gemaakt: The Highline midden op Manhattan, een plek die ik graag in het echt zou willen bekijken. Komt op mijn verlanglijstje!

Highline kl