De Creatieve Stad


december 11, 2018    Carola van der Heijden    Afgelopen maanden ben ik druk bezig geweest met het realiseren van een een dubbelexpositie, De Creatieve Stad in de Grafische Werkplaats en De Galerij van het Haags Gemeente Museum. En het resultaat mag er wezen!

De Grafische Werkplaats en het Haags Gemeentearchief hebben 30 Haagse kunstenaars en vormgevers uitgedaagd een affiche te maken voor het project Den Haag, De Creatieve Stad.

t/m 24 feb 2019

De kunstenaars maken per affiche twee versies. De eerste is met de hand gedrukt in de werkplaats. Dit kan een zeefdruk, litho of riso zijn. De originelen kunt u in de Grafische Werkplaats bewonderen. De posters in De Galerij zijn de affiches vergroot en op doek geprint. Guus Boudestein en Ben Faydherbe richten beide exposities in.

(foto’s: Bertus Gerssen)

Deelnemende kunstenaars:
Philip Akkerman, Melle de Boer, Studio Renate Boere, Kim David Bots, Koos Breen, Bob van Dijk, Diederik Gerlach, Viktor Hachmang, Rudo Hartman, Akiem Helmling, Saber Javanmard, Elise Kommer, Dennis Koot, Marloes Kroeze, Jeroen de Leijer, Robert Muda van Hamel, Anna Nana, Bernice Nauta, Jordy van den Nieuwendijk, Patswerk, Jip Piet, Pim Piët, Jurjen Ravenhorst, Julian Sirre, Annika Syrjämäki, Lula Valletta, Cyrill Rafael Vasilyev, Ilse Versluijs, Robin van Wijk en Zeloot.

Haags Gemeentearchief
De Galerij
Station Spui, onder het kruispunt Spui/Grote Marktstraat
Geopend van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat.

Grafische Werkplaats
Prinsegracht 16
Den Haag
Open: ma., wo., vr. 9.00-17.00 u.