Buitenkamerworkshops

Buitenkamerworkshops
Ode aan de kleine dingen om je heen

Deze zomer start er een creatief project in Mariahoeve, Den Haag: Buitenkamerworkshops.

In een laagdrempelig traject van een drie creatieve workshops gaan buurtbewoners deze zomer in een huiselijke sfeer aan de slag om een ode te brengen aan de kleine dingen in hun directe omgeving, hun huis, de straat, de stad en de mensen die er wonen, dit te delen met anderen en te verbeelden in een gedicht of tekst en een illustratie.

Per traject worden de resultaten gedrukt en gebundeld. De deelnemers laten elkaar hun gedicht en beeld zien en horen. Vervolgens worden de resultaten in een mini-expositie tentoongesteld en aan het eind van het traject volgt een expositie van de resultaten van alle workshops die natuurlijk feestelijk wordt geopend.

Docenten bereiden zich voor in de tuin van In het Toverbosch

De workshops stimuleren eenzame buurtbewoners contact te maken met hun directe woonomgeving en positief hier tegenover te staan. Kunst kan een positieve stimulans geven. Dit project kan net hét verschil maken om werkelijk mensen te activeren. De workshops zijn geschikt voor volwassenen van allerlei nationaliteiten en leeftijden. Gestreefd wordt een diverse groep te bereiken in samenwerking met actieve buurtbewoners.

De workshops worden in de openlucht gegeven met inachtneming van de maatregelen tegen verspreiding van het Coronavirus.

Meedoen?
Woon je in Mariahoeve en wil je meer mensen ontmoeten en heb je zelf een klein netwerk? Dan kun je gratis aan deze workshops meedoen. Ervarig is niet nodig, wel enthousiasme!
Wil je een keer de rol als gastheer/gastdame vervullen en op deze manier meedoen? Dat kan ook.

Meer informatie lees je in de flyer: A5Flyer_Buitenkamerworkshops_WEB.
Je kunt me ook ook mailen of bellen: carola@cultuurvlinder.nl. 06 184271.

Trajecten
Traject 1: tuin van Naomi (vol)
Traject 2: Mariahof in samenwerking met de Tuinen van Mariahoeve (nog 2 plekken vrij)

Team
Docenten: Stefanie Scholte, Lula Valletta, Ilse Versluijs, Jessie Vlodrop, Jerney de Wilde.
Organisatie: Carola van der Heijden met dank aan Carola Kruijswijk.

De Buitenkamerworkshops zijn een initiatief van Cultuurvlinder en mede mogelijk gemaakt door Gemeente De Haag en alle samenwerkende organisaties.