Chapman is geland


januari 17, 2017    Carola van der Heijden    Wat een geweldige reacties krijgen we nu van bezoekers van de voorstelling Chapman for President van de Eef van Breen Group.

Nu klopt het helemaal dacht ik, toen ik de voorstelling afgelopen vrijdag in Theater aan het Spui in Den Haag zag. En met mij waren er velen. Ook de directeur was onder de indruk en zo enthousiast dat de wethouder van cultuur spijt kreeg dat hij nu net naar de andere voorstelling was gegaan. De dag er was de voorstelling in Zutphen te zien en ook daar waren de mensen ontroerd. Nu even pauze en dan op naar Leiden en Rotterdam.

Enkele reacties:

“Chapman is een wonderschone ode aan de verbeelding. Een orkestraal hoorspel, een theatervoorstelling waarbij je je ogen dicht mag houden. Een film die zich in je hoofd afspeelt, terwijl de magische klanken en teksten via je oren zich bij deze beelden voegen. De stemmen van Anne en Ko zijn een symbiotisch geheel, ze zijn je gesproken gids tussen de muziek en de geluiden door. Maar ook met je ogen open is het een en al schoonheid wat je voorgeschoteld krijgt. Een prachtig toneelbeeld, waarbij een dans van gloeilampen je blijft verrassen.”

“onverwacht verfrissend; je kunt overal muziek mee maken; erg fascinerend; gedreven muzikanten; zeer de moeite waard; vernieuwend”

“[…] De regen bracht me terug naar huis en nachten in tentjes in de Ardennen”

repetititefoto-chapman-met-eef-foto-michael-de-roo

Nog volledige speellijst van Chapman:

3-2-2017              Stadsgehoorzaal              Leiden

11-2-2017            Rotterdamse Schouwburg Rotterdam

16-3-2017            Theater de Veste             Delft

18-3-2017            Theaters Tilburg              Tilburg

1-4-2017              Muziekcentrum               Enschede

14-4-2017            Atlas Theater                    Emmen

20-5-2017            Musis                                  Arnhem

26-5-2017            Stadsschouwburg            Groningen