Vondel was een Vrouw


oktober 6, 2020    Carola van der HeijdenVondel was een Vrouw is een geweldig project om aandacht te schenken aan vergeten vrouwelijke toneelschrijfsters.

In 2020/2021 wil Theater Kwast succesvolle toneelschrijfsters uit de 17e en 18e eeuw uit de vergetelheid terug in de schijnwerpers en op de planken brengen! Cultuurvlinder is bij dit project betrokken als fondsenwerver.

Vondel, Bredero, Hooft: het zijn de grote namen van het 17e en 18e-eeuwse theater én het zijn alléén maar mannen! En dat terwijl vrouwelijke auteurs grote successen vierden in de Amsterdamse schouwburg. Maar wie kent nog de blijspelen van Catharina Questiers of de tragedies van Lucretia van Merken of Juliana de Lannoy? Stuk voor stuk toneelschrijvers die door hun tijdgenoten werden gezien als de nieuwe ‘Vondels’ van het toneel, maar in de 19e eeuw geen plek kregen in de literaire canon. In 2020-2021 wil Theater Kwast zoveel mogelijk van hun stukken eenmalig afstoffen.

En ze willen meer dan dat; een podcastserie over deze vrouwen van formaat. Om het werk van al deze vrouwen te kunnen spelen en de podcastserie te realiseren, is er nu een crowdfundingsactie. Lees hierover meer op Voor de Kunst.