Cultureel seizoen begint


augustus 28, 2015    Carola van der HeijdenHet culturele seizoen begint en dat zal ik weten ook! Bijna elk weekend ben ik te vinden op een van de vele festivals. Superleuk natuurlijk!

Uitfestival Amsterdam za. 29 aug.
We starten dit weekend met het Uitfestival Amsterdam. Ik beman op zaterdag samen met een collega de stand van de Museum De Lakenhal. Alle Leidse musea staan bij elkaar!

Museumnacht Den Haag, za. 5 sept.
Ik ga alleen maar de museumcrew spotten die deze prachtige t-shirts, gedrukt in de Grafische Werkplaats aan hebben. Verder doe ik lekker niets….
museumnachtshirt

Schilderwijkfestival Den Haag, zo 13 sept.
Rond 16.30 is er een feestelijk optocht van Gigantische dieren van de Haagse Dierentuin gemaakt door kinderen olv Art-S-Cool. Tijd om o.a. het honderdkoppige dier op de foto te krijgen!

MINOLTA DIGITAL CAMERA]

Nacht van Kunst & Kennis Leiden, za. 19 sept.
Hier kijk ik al naar uit: een leuk festival dat kunst en wetenschap met elkaar verbindt in de universiteitsstad Leiden. De hele avond kun je me vinden in het auditorium van de Lakenhal waar ik de lezingen begeleid.

Burendag Delft, za. 26 sept.
Een opdrachtgever maakte zich al zorgen dat ik me tijdens Burendag moest klonen. Gelukkig niet, want Burendag is het hele weekend. Op zaterdagmiddag kun je me vinden in de Delftse Proeftuin tijdens het allereerste Oogstfeest van Groenkracht. De tuin staat er nu veelbelovend bij!

Delftse PROEFtuin

Op zondag organiseer ik de Burendag in de Grafische Werkplaats en dat valt samen met het evenement Hoe Maakt u het? Ik geeft elk uur een korte toelichting en verder gaan we het mobiele expositiehuisje in elkaar zetten en kun je om 14.00 meedoen aan een workshop.
haagse portretten

Open Atelierdagen Den Haag, za. 3 en zo. 4 okt
Op de Open Atelierdagen in centrum Den Haag mag de Grafische Werkplaats natuurlijk niet ontbreken. We maken een mooie groepsexpo en er zijn mensen die meer over de werkplaats kunnen vertellen. Ik ben er natuurlijk ook even, maar niet het hele weekend.
hector en wolf in de werkplaats voorbereiding museumnacht

Ja het is nog niet afgelopen, want…

Hoogtij Den Haag, vr. 16 okt.
Op vrijdagavond 16 is er weer een editie van de Haagse kunst en galerieroute Hoogtij. Altijd leuk en misschien plakken we er een heel festival eraan vast: Hola!

viewimagehoogtij met zon

En dan… is het herfstvakantie en dan barst het kinderfestival de Betovering los….