Festival Analog Eco


maart 11, 2021    Carola van der Heijden    Momenteel ben ik druk bezig met de voorbereidingen van Festival Analog Eco voor de Grafische Werkplaats in Den Haag.  Een intensief programma met een symposium, een expositie, workshops, talks en tours.

FESTIVAL ANALOG ECO
Grafische Werkplaats Den Haag
Di. 11 t/m vr. 28 mei 2021

Festival Analog Eco van de Grafische Werkplaats staat in het teken van duurzaamheid. Het festival sluit aan bij de mondiale noodzaak om het gebruik van duurzame materialen te onderzoeken en in te bedden in de dagelijkse praktijk.Welke kansen bieden schoon werken met duurzame inkten en materialen? Hoe kan je als maker  bijvoorbeeld gebruik maken van plantaardig materiaal, bacteriën of restafval voor grafische toepassingen?

In Festival Analog Eco onderzoeken we hoe innovaties op het gebied van inkten, textiel en andere dragers een nieuwe beeldtaal kunnen bieden aan kunstenaars en designers. Het festival met een accent op textiel/fashion bevat een symposium, een expositie, workshops, talks en tours. Tijdens deze activiteiten wordt met aandacht en nieuwsgierigheid kennis gedeeld en ontstaat er veel ruimte voor nieuwe inventies en uitwisselingen.

Symposium
Analog Eco trapt af met een symposium. In korte presentaties vertellen kenners en makers over hun visie op duurzaamheid en textiel/fashion, zoals: Simone de Waart van ‘Material Sence’, kenner en specialist op het gebied van materialen; Kim Poldner, lector ‘Circular Business’ Haagse Hogeschool, Universiteit van Wageningen; Nanette Hogervorst, initiatiefnemer van platform ‘Our World’ en van ‘Sustainable Fashion Gift Card’, kenner van duurzame kleding.

Expositie
De expositie Analog Eco vormt het hart van het festival en vindt plaats in de Grafische Werkplaats met nieuw werk van: Dewi Bekker, Yamuna Forzani, Laura Luchtman, Christa van der Meer, Annika Syrjämäki en Tiemen Visser.

Festival design: Studio Saber

Volg het festival  ook via instagram of de speciale Facebook-pagina.