Festival Analog Borders


april 1, 2016    Carola van der Heijden    Ik mag weer een festival organiseren: Festival Analog Borders

Analog Borders is een festival voor kunstenaars, designers en andere doeners in de Grafische Werkplaats. Met een expositie, masterclasses, workshops en een symposium.

Verken de grenzen van de traditionele grafische technieken, experimenteer met en verdiep je in nieuwe mogelijkheden! Mix analoge met digitale technieken, gebruik huis-tuin-en-keukenmaterialen of combineer totaal verschillende technieken met elkaar. Ets, gomdruk, analoge en digitale fotografie, riso, zeefdruk: net even anders!

Expositie Analog Borders (20 mei- 26 juni)
Een expositie van kunstenaars en designers, die grafiek op een onorthodoxe wijze toepassen. Zij gaan in de Grafische Werkplaats aan het werk. Het filmcollectief Jong & Goed uit Rotterdam volgt hen en maakt van ieder een kort filmportret (première tijdens het symposium).
Met werk van: Lisa Blaauwbroek, Navid Nuur, Stijn Peeters, Kok Pistolet, Zeger Reyers, Charlotte van Winden en Peter Zuur.

Symposium (vrijdag 20 mei 14.30-17.00 u.)
Het festival start met een symposium met korte lezingen, presentaties van makers en kenners over de grenzen van grafiek. Tijdens deze middag wordt ook op feestelijke wijze de website van het Platform Werkplaatsen uit Nederland en Vlaanderen gelanceerd. Platform Werkplaatsen is een samenwerkingsverband van Nederlandse en Vlaamse werkplaatsen en labs van alle disciplines en technieken voor kunstenaars en ontwerpers.

Festivalbeeld is van de hand van Elise Kommer (Studio Kommerskijken).

Bekijk hier het complete programma.