Het Oppimp Atelier


augustus 19, 2022    Carola van der Heijden    Een nieuw groots cultuurparticipatieproject in Mariahoeve! Samen met de nieuwe Stichting Cultuurgebaar. Whooow ik heb er zin in!

Het Oppimp Atelier van stichting Cultuurgebaar

Maak van je kleding een kunstwerk!
Middin, Zwedenburg 147, Den Haag
14 Sept – 21 okt 2022

Upcycling, workshops, expositie

Het Oppimp Atelier strijkt dit najaar neer in Mariahoeve. In het Oppimp Atelier kun je je eigen kleding oppimpen onder begeleiding van een Haagse kunstenaar zonder dat er een naaimachine aan te pas komt.

Door iets op je kleding te naaien wat je dierbaar is, iets erop te stempelen of door te verven maak je je eigen T-shirt, broek of jurk leuker. Hierdoor wordt je kleding persoonlijker en gooi je het hopelijk minder gauw weg. Samen zorgen we voor een duurzame wereld!

 

Workshops
Buurtbewoners van jong tot oud kunnen aan een of meerdere workshops meedoen, zoals met folies werken, zeefdrukken of een applicatie maken of een stempel maken en hiermee kleding bedrukken. Ervaring is niet nodig.

Neem zelf een kledingstuk mee. Er zijn kledingvouchers beschikbaar. Hiermee kun je een kledingstuk ophalen bij de Kringloopwinkel en vervolgens kun je deze kleding oppimpen.

Gratis toegang. Reserveren: info@cultuurgebaar.nl of  app mij . Voor de inloopworkshops is reserveren niet nodig!

Expositie
Kom een kijkje nemen in het Oppimp Atelier en bekijk de expositie van de deelnemende kunstenaars.  Extra open op vrijdagmiddag. Er zijn ook diverse mini-exposities in de wijk. Deelnemende kunstenaars: Marianne Aulman, Laura Snijders, Ilse Versluijs, De Naaierij en refunc.

Het Opppimp Atelier is een initiatief van Stichting Cultuurgebaar & Cultuurvlinder en is mede mogelijk gemaakt door Cultuurschakel, Gemeente Den Haag, Fonds1818, Postcode Loterij Buurtfonds en alle samenwerkende organisaties o.a. Lichtpuntjes van Mariahoeve, KBC Haaglanden, Kringloopwinkel Den Haag, Middin en Podium Noord.

Informatie
Locatie: ’t het Trefpunt, Middin, Zwedenburg 147, Den Haag
Wo: 13.00-16.00 u. inloopworkshop
Do: 19.00 – 21.00 u. workshop
Vr: 9.30 – 11.30 u. workshop en 13.00-16.00 u. atelier open, zelfstandig werken

www.cultuurgebaar.nl

info@cultuurgebaar.nl

of volg ons op Facebook of Insta