Honderdduizend bomen en een bos van draad


december 10, 2019    Carola van der Heijden    Het kunstproject Honderdduizend bomen en een bos van draad van Sara Vrugt gaat medio januari 2020 in Den Haag van start. Nu loopt er een campagne op het platform Voordekunst.

Samen met vele anderen borduurt Sara Vrugt in 2020 een bos. De honderd geborduurde bomen vormen een groot kunstwerk, een woud waarin je in gedachten kunt verdwalen. Het kunstwerk komt tot stand in vier openbare pop-up ateliers, verspreid door het land. Elk kwartaal strijkt het atelier op een nieuwe locatie neer, te beginnen in Den Haag.

In het pop-up atelier kan men meedoen door te borduren of een natuurverhaal te vertellen. Deze verhalen worden in borduursteken vertaald in een geborduurd bos, dat vanaf 2021 op verschillende plaatsen te zien is. Daarna wordt er een echt bos geplant van honderdduizend bomen in samenwerking met het Instituut voor Natuureducatie (IVN) en de boomplant stichting TreeSisters.

Om het pop-up atelier mogelijk te maken en kilometers borduurgaren aan te kunnen schaffen, is afgelopen zondag een crowdfundingcampagne op het platform Voordekunst gestart.

Een vliegende start: binnen twee dagen werd 20% procent van het benodigde bedrag behaald, maar er zijn meer donaties nodig. Help je Sara mee?