Innovatief textiel


december 7, 2014    Carola van der Heijden    Door het werk in de Grafische Werkplaats en vooral na het organiseren van het textielfestival Analog2014 volg ik een beetje de trends binnen innovatief textiel. Hip en trendy natuurlijk, maar wel super interessant smart, duurzaam, archi-textiel…

Momenteel lopen er nog veel activiteiten rond dit onderwerp:

Zo volgde ik twee lezingen van het Studium Generale die de Universiteit Leiden over innovatief textiel organiseerde. De serie is bijna afgesloten, maar er is nog een excursie naar het textielmuseum naar de expositie architectuur en textiel, getiteld Building with Textiles (expo t/m 25 jan 2015). Ook de site architextiles is nog in de lucht.

Ten slotte is er t/m feb de tentoonstelling Future of Fashion is now in Boijmans van Beuningen waar je mooie voorbeelden kunt zien van innovatief textiel: kledingstukken die vergaan waar je zo beetje bij staan of juist weer aangroeien of bewegen en antwoorden als je er tegen praat (t/m 18 jan 2015).

Op het videokananaal Art Tube vertellen makers meer over hun werk. Goed voor een mooie uurtje tv kijken en inspiratie opdoen!

Foto’s boven: groeiend jurk van Iris van Herpen
midden: interactief jurkje dat beweegt en terugpraat van Ying Gao
hieronder: detail van werk van Aliki van der Kruijs waar regen het patroon bepaalde

jurkje Ying Gao

detail aliki van der Kruijs