Nieuwe Portiekkunst van Annemarie Slobbe


maart 11, 2021    Carola van der Heijden    Portiekkunst is live & kicking!

Er is een nieuw werk van Portiekkunst van de hand van de jonge Haagse kunstenaar Annemarie Slobbe. Dit kunstwerk is speciaal hiervoor gemaakt en zal de komende maanden in diverse portieken in Mariahoeve hangen.

Annemarie Slobbe werkt en woont in Den Haag. Haar schilderijen en tekeningen gaan over hoe de tijd verglijdt, en hoe wij hiermee omgaan. Tijd laat alles veranderen, net als hoe het licht verandert of de wolken vervormen. In het werk dat ze voor Portiekkunst maakt, kun je dit aspect ook zien, ook al zijn de wolken bijna abstract geworden. De ritmische wervelende wolken lossen langzaam op en verdwijnen in de leegte in het middelpunt. Zoals je wel eens kunt ervaren als je op het gras ligt en je kijkt naar boven en ziet de wolken voorbijschuiven.

Portiekkunst
Portiekkunst is een kleine wisseltentoonstelling in diverse portieken in de wijk Mariahoeve. Kunstenaars van jong tot ervaren, uit de wijk en daarbuiten maken hiervoor een nieuw klein werkje (20 x 20 cm) en drukken dit op de risograaf (stencilmachine) in de Grafische Werkplaats van Den Haag. Na afloop van de mini-expositie kunnen bewoners het kunstwerkje krijgen.

Portiekkunst startte najaar 2018. Inmiddels zijn er vier werken door professionals gemaakt (Christian Morales, Jerney de Wilde, Yara Francken en Anneloes Groot), het vijfde en zesde werk zijn naar een ontwerp van scholieren van College St Paul (Jamie van Strien en Salima El Boujdiani).

Portiekkunst is een initiatief van Cultuurvlinder met medewerking van Fonds1818 en Staedion.