Rondje Haarlem


november 10, 2013    Carola van der Heijden    Vorige week ging ik op zoek naar hedendaagse kunst in Haarlem en kwam zonder dat ik dat van tevoren wist terecht in de jaarlijkse kunstroute.
nieuwe vide klein
In het ateliercomplex/galerieruimte Nieuw Vide was het een beetje druk, maar toen ik dichter bij het centrum kwam zag ik steeds meer mensen in en uit lopen in de verschillende kunstruimtes. Leuk om dat te zien.
diepinhet bos klein
In de mooie tentoonstellingsruimte van het Archief (wat een mooie ruimte!) was een educatieve tentoonstelling Diep in het bos, over hedendaagse kunst en sprookjes/dromen. Zo’n project zou ik zelf dolgraag gemaakt willen hebben.
vishal Haarlemhallen klein
In de Vishal was een overzichtstentoonstelling van alle deelnemende kunstenaars en je zag mensen druk bijhouden naar die wil ik en naar die. In de Hallen -die dag gratis toegang- zag je helaas dat sommige mensen zich wat verloren voelde, even teveel high level. Deze tentoonstelling Dread, over angsten voor dingen die ooit kunnen gebeuren is overigens wel een prachtige tentoonstelling.

(foto vloerwerk van de resten van en kapotte vliegtuigmotor/ bovenste foto met tl-lichten werk van Navid Nuur in de Hallen).