Slotexpositie van de Buitenkamerworkshops


november 21, 2020    Carola van der Heijden    Expositie Buitenkamerworkshops
Ode aan de kleine dingen om je heen

KunstPost/LOOkatie 364, Kleine Loo 364
Expositie is goed vanuit buiten te zien
Onderdeel van Quarantainekunst
21 november- 30 januari 2021

In de galerieruimte van KunstPost zijn vanaf 21 november de resultaten van de Buitenkamer-workshops te zien. Hieromheen organiseren we Cultuurelfjes, een culturele activiteit die mensen thuis kunnen doen.

Buitenkamerworkshops in Mariahoeve
Buurtbewoners gingen vanaf het voorjaar in creatieve workshops in de buitenlucht aan de slag om een ode te brengen aan de kleine dingen in hun directe omgeving, hun huis, de straat, de stad en de mensen die er wonen. Ze maakten een gedicht en een illustratie onder leiding van vakdocenten. De resultaten werden vervolgens gedrukt op de risograaf in de Grafische Werkplaats en in een leporello- boekje gebundeld. Ook is er van alle trajecten een filmpjes (bekijk ze hier of rechtstreeks via de Playlist van You Tube)

Buitenkamerworkshops is bedoeld voor buurtbewoners met een klein netwerk. Door mee te doen aan de Buitenkamerworkshops komt men meer in contact met andere buurtbewoners. Bovendien kan iets leren, iets maken en samendoen een grote positieve stimulans geven. Zeker in tijden van Corona heeft dit een bijzondere meerwaarde gehad, omdat veel dingen niet door konden gaan, maar de workshops in de buitenlucht wel.

In totaal waren er zeven trajecten (33 deelnemers) in de buitenlucht: ze vonden plaats in een particuliere tuin, op het terras bij het wijkcentrum en bij Achterban Werkt! Tot in de samentuinen Mariahof en Catharinaland. Het waren zeer gemêleerde groepen, van jong en oud en een echte afspiegeling van de wijk.

Door de coronamaatregelen hebben we niet alles kunnen doen wat we van plan waren. De eerste groepen konden nog genieten van een maaltijd bij Resto van Lichtpuntjes waar we ook elkaar onze gedichten voorlazen; bij de laatste groepen was dit niet meer mogelijk. Ook een opening en workshops zijn nu niet mogelijk. Hiervoor hebben we wel een alternatief gevonden: Cultuurelfjes. Meer hierover volgt binnenkort.