Terugblik op 2022, wat een jaar!


januari 4, 2023    Carola van der Heijden    2022 was voor mij een mooi en succesvol jaar, waarbij ik terugkijk op pracht projecten!

In 2022 ging ik wat minder marketing doen en meer programma’s maken, dit jaar voor cultuurparticipatie in de wijk. Natuurlijk bleef ik ook diverse coördinatietaken doen en was hierdoor fulltime aan het werk. Druk maar erg inspirerend met veel nieuwe uitdagingen!

De cultuurparticipatieprojecten
In 2021 ontwikkelden we de projecten en deden aan fondswerving. Na de lockdown konden in het voorjaar alle projecten doorgaan en hoe! Ik deed het niet alleen, maar samen met een team en met andere coproducenten of met de spiksplinternieuwe stichting Cultuurgebaar.

Bakkie Kunst met Stadslink
Een karavaan van workshops door Loosduinen, specifiek voor senioren met de combinatie storytelling en een creatieve workshop. Een kostbare dubbele bezetting (social worker en beeldend kunstenaar), maar daardoor extra krachtig en waardevol. Smaakt naar meer!

 

Green4kids met Podium Noord
Vier momenten rond de seizoenen met telkens een jeugdvoorstelling en een creatieve workshop rond het thema groen, alles wat bloeit en leeft en duurzaamheid voor kids en ouders vanaf 2-12 jaar.

  

Het Oppimp Atelier van Stichting Cultuurgebaar 
De klapper van het jaar! 6 weken lang een recycled oppimp atelier in de wijk met 20 workshops, een scholierenprogramma en diverse voorafjes. Een creatief, sociaal project rond upcycling van kleding. Voor jong tot oud. Wat hebben wij ervan genoten! Nu gaan we verder met workshops in de wijk en hopen het gehele project dit jaar in Zuid-West te realiseren.

Portiekkunst
Portiekkunst blijft en er was weer een samenwerking met VMBO school College st Paul en Staedion en Manuela Bianco.

 

Coördinatie
Natuurlijk bleef ik de coördinatie van de Grafische Werkplaats doen en het leverde o.a. de mooie expositie LETTTERS op; ook weer vier keer HOOGTIJ, de Haagse rondgang in Den Haag en wat kleine coördinatietaken voor Platform Werkplaatsen.