Twee tentoonstellingen van de Grafische Werkplaats


oktober 9, 2019    Carola van der Heijden    Momenteel zijn er twee tentoonstellingen in Den Haag te zien die ik voor de Grafische Werkplaats georganiseerd heb:

Expositie Try Out in De Grafische Werkplaats. 

Het is een monumentale expositie geworden met nieuw werk van Lisa Blaauwbroek, Iliada Charalambous, Tobias Lengkeek, Roland Spitzer, Jason Terlouw, Mickey Yang en Liza Wolters.  Curator: Lisa Blaauwbroek.

Zeven jonge kunstenaars uit Den Haag en Rotterdam onderzoeken hoe ze grafiek in hun werk kunnen toepassen en welke meerwaarde dit kan hebben in hun dagelijkse werkpraktijk. Na 10 november verhuist de expositie naar Rotterdam. Lees meer hierover. 

ODE AAN JOHN in de Haagse Kunstkring (bovenruimte), een frisse, vrolijke expositie met tijdloos werk van o.a John de Rijke.

Beeldend kunstenaar John de Rijke was een van de oprichters van de Grafische Werkplaats en jarenlang beheerder van deze werkplaats. John is in hart en nieren een zeefdrukker die het experiment niet uit de weg ging. Hij zeefdrukte met o.a. honing, frambozen en grafiet op papier of in een abstract geometrische vormentaal op bijzondere ondergronden zoals multiplex.

Door fysieke omstandigheden is John niet meer in staat te zeefdrukken en staan zijn ramen en inkten nu in ongebruik. We nodigden daarom kunstenaars en vormgevers uit om nu hiermee hun ‘eigen John’ te maken tijdens een aantal maakdagen en hun werk naast de tentoongestelde werken van de echte John te hangen.

Deelnemende kunstenaars: Melle de Boer, Iteke Hermes, Eveline Jansen, Alice Mulder, Frits Droog, Jurjen Ravenhorst, John de Rijke, Julian Sirre, Annika Syrjämäki, Eugène van Veldhoven, Ilse Versluijs en Zeloot.

Expositie
wo. 25 september t/m zo. 20 okt in de Haagse Kunstkring (bovenruimte)