Bakkie Kunst


april 22, 2024    Carola van der Heijden    Ook dit jaar organiseert Cultuurvlinder samen met Stadslink een serie Bakkie Kunst, workshops voor senioren in Loosduinen:

Lees meer: Bakkie Kunst

Bakkie Kunst, creatieve workshops voor senioren in Loosduinen

In 2024 zijn er op verschillende plekken in de wijk (Bohemen-Meer en Bos, Waldeck Noord en Ockenburgh-Kijkduin) creatieve workshops. In deze workshops verbinden we heden en verleden met elkaar. We luisteren naar elkaars verhalen en gaan vervolgens creatief aan de slag. Deze workshops worden gegeven door een sociaal werker en een professionele Haagse kunstenaar.

Verken Taal en Poëzie met Gilles!

Deze keer hebben we ook wijkbewoner, dichter en fotograaf Gilles Boeuf bereid gevonden om een workshop te geven. Op vrijdag 3 mei nodigen we u van harte uit om deel te nemen aan onze inspiratievolle en creatieve workshop Bakkie Kunst, waarin we samen met de Haagse dichter, Gilles, de verrassingen van taal en poëzie ontdekken. Deze activiteit is ook aangemeld op de website Schrijven Online.

Wat kunt u verwachten?

Bakkie Kunst is meer dan zomaar een workshop. Het is een plek waar we herinneringen delen, verhalen vertellen en onze creativiteit ontdekken. Onder leiding van ervaren kunstenaars, werken we samen aan kunstwerken die voortkomen uit de verhalen die we onderling uitwisselen. We gaan ontdekken hoe je taal creatief kan gebruiken! U hoeft geen ervaring te hebben, alleen maar de bereidheid om samen iets nieuws te proberen!

Feestelijke aftrap

Gilles was ook aanwezig op de feestelijke aftrap van Bakkie Kunst in de Bibliotheek Nieuw Waldeck. Thema was Cadravre Exquis: gezamenlijk tekening of gedicht maken, zonder dat je stuk tekening of regel tekst van je buurman/vrouw ziet. Spannend, leuk om samen te doen, out of the box en verrassend! We maakten visuele cadavre exquis met beeldend kunstenaar Stefanie Scholte en tekstuele cadavre Exquis met Gilles.

Traject 1

Vr. 3 mei, 24 mei en 21 juni
Tijd: 10.30 -12.30 u
Locatie: Florence Dekkersduin, Haags Ontmoeten, Campanulastraat 6, Den Haag
(laatste les op andere locatie)

Meedoen?

U kunt aan één of meerdere workshops meedoen. Ervaring is niet belangrijk. De workshops zijn op basis van een vrijwillige bijdrage (richtlijn €2,50). Opgeven van tevoren is verplicht.

Opgeven kan via: info@stadslink.nu o.v.v. Bakkie Kunst of bel op donderdag en vrijdag tijdens kantooruren naar: 06 82082754. Of kijk op: www.stadslink.nu

Bakkie Kunst is een coproductie van Stadslink en Cultuurvlinder en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag.


Het Oppimp Atelier geopend


september 19, 2022    Carola van der HeijdenWat was dat een feestje; het opbouwen van het atelier samen met het team en de opening van Het Oppimp Atelier op 14 september.

Lees meer


Riso boekje


september 6, 2022    Carola van der HeijdenSamen met jeugdvriendin Sylvia Lever maakte ik eind 2021 een boekje in eigen beheer. Kleine oplage. Zij de tekst ik de illustraties, zelf drukken en samen inbinden.

Lees meer


Hoofd leeg maken


augustus 6, 2020    Carola van der HeijdenIk maak het beste mijn hoofd leeg door te bewegen.

Lees meer


Stemmen voor Portiekkunst


februari 28, 2020    Carola van der Heijden    Afgelopen week stemden we op het schoolplein van College St Paul in de camper van BuurtBakkie met scholieren, docenten en buurtbewoners.

Lees meer


Fair Practise Code


oktober 25, 2019    Carola van der Heijden    Niemand in het culturele veld kan meer om de Fair Practise Code heen.

Lees meer


Verborgen parels: de kleine theaters om de hoek


december 12, 2017    Carola van der Heijden    Citymarketing is hot en veel gemeenten willen lekker scoren met een nieuw mooi groot theater. Veel interessanter vind ik de kleine theatertjes, de verborgen pareltjes.

Lees meer