Dansvoorstelling LVMEN


september 15, 2016    Carola van der Heijden    C-scope vroeg me om de publiciteit te doen voor de voorstelling LVMEN. Fijn om weer iets met dans, theater en met fotografie te doen. De doorloop maakt nieuwsgierig naar de premiere, vrijdag 16 september in Korzo.

doorloopje-lvmen-kl

(doorloopje, foto van Cultuurvlinder, alle andere foto’s zijn van Jan-Joris Bos)

Waar gaat LVMEN over?
Je vindt twee thema’s in het stuk terug: het ouder worden en kijken en bekeken worden, plus er worden live op toneel foto’s gemaakt die gelijk geprojecteerd worden.

lvmen-cscope-jan-jorisbos-4-kl

LVMEN zoekt de menselijke binnenkant, die gevangen, geprojecteerd en uitvergroot wordt via de registrerende cameralens van Joris-Jan Bos.
Er staat liefst drie generaties dansers op het toneel, van 23 tot 55 jaar. Ze bekijken zichzelf, worden geobserveerd en zien elkaar. LVMEN confronteert de menselijke binnenkant; de verlammende angsten, het gevoel van trots, de sluimerende geheimen en het onontkoombare verouderen. Hoe verandert je gevoel van eigenwaarde als je lichaam ouder wordt? En ondertussen vangt Joris-Jan met zijn camera de momenten, waarin we het lichaam en de innerlijke dilemma’s even stil zien staan.

lvmen-cscope-jan-jorisbos-51-kl

De Haagse groep C-scope staat bekend om zijn spannende interdisciplinaire manier van werken, met choreografe en danseres Cora Bos-Kroese en fotograaf Joris-Jan Bos als initiatiefnemers. Cora Bos-Kroese (voormalig danseres van het NDT en Ballet Frankfurt) is artistiek leider van C-scope. Samen met haar man Joris-Jan Bos (fotograaf en soundscape artist) biedt zij een multidisciplinair platform aan voor professionals en amateurs van uiteenlopend niveau en discipline.

LVMEN Cscope foto JorisJan Bos

Hun nieuwe project LVMEN belooft een spannende vermenging van dans en live fotografie te worden. Ditmaal werken ze samen met de choreograaf Emanuele Soavi en zijn in Keulen gevestigde gezelschap. Soavi is voor Nederland geen onbekende. Hij danste eerder voor Introdans en was ook in Nederland als choreograaf werkzaam.

Het was geen gemakkelijke opgave voor mij, want dans is nooit het makkelijkste genre om publiciteit mee te krijgen. Het blijft een beetje trekken, maar het voelde als een warm bad om weer met deze dansers aan de slag te gaan.