Het Oppimp Atelier geopend


september 19, 2022    Carola van der HeijdenWat was dat een feestje; het opbouwen van het atelier samen met het team en de opening van Het Oppimp Atelier op 14 september.

Afgelopen woensdag is Het Oppimp Atelier door Debora Lootsma, stadsdeelkantoor-directeur Haagse Hout, geopend. Na een speech, rolde zij de banier van Het Oppimp Atelier uit. Van Carola van der Heijden, initiatiefnemer van Het Oppimp Atelier, kreeg zij haar shirt terug, maar nu helemaal opgepimpt. Ook de directeur van Fonds1818, Sanne ten Bokkel Huinink en de adviseurs van Cultuurschakel kregen een opgepimpt kledingstuk cadeau.

 

In het Oppimp Atelier dat tijdelijk in het voormalige ’t Trefpunt van Middin is gehuisvest, kun je zes weken lang je eigen kleding oppimpen onder begeleiding van een Haagse kunstenaar zonder dat er een naaimachine aan te pas komt. Het Oppimp Atelier is niet zo maar een tafel, maar het atelier is speciaal hiervoor gemaakt van recycled materialen door de Haagse architect Denis Oudendijk. In het atelier is er werk te bewonderen van de deelnemende Haagse kunstenaars: Marianne Aulman, Laura Snijders, De Naaierij, Ilse Versluijs en Lula Valletta. In de wijk zijn verschillende etalages met hun werk te zien.

Workshops

Wijkbewoners van jong tot oud kunnen aan een of meerdere workshops meedoen, zoals met folies werken of met verschillende druktechnieken of borduren/ naaien. Voor de inloopworkshops op woensdagmiddag is reserveren niet nodig; voor de andere workshops wel. Gratis toegang. Reserveren: info@cultuurgebaar.nl

   

Informatie
Het Oppimp Atelier t/m 21 oktober 2022
Locatie: ’t Trefpunt, Middin, Zwedenburg 147, Den Haag
Wo: 13.00-16.00 u. inloopworkshop
Do: 19.00 – 21.00 u. workshop
Vr: 9.30 – 11.30 u. workshop + 13.00-16.00 u. atelier open, zelfstandig werken

info@cultuurgebaar.nl

www.cultuurgebaar.nl

Het Opppimp Atelier is een initiatief van Stichting Cultuurgebaar & Cultuurvlinder en is mede mogelijk gemaakt door Cultuurschakel, Gemeente Den Haag, Fonds1818, Postcode Loterij Buurtfonds en alle samenwerkende organisaties o.a. Lichtpuntjes van Mariahoeve, KBC Haaglanden, Kringloopwinkel Den Haag, Middin en Podium Noord.