Van kaal terrein naar stadsakker


juli 3, 2016    Carola van der Heijden    Verreweg mijn meeste opdrachten liggen in de kunst- en cultuurwereld, maar ik heb ook een groene! Ik verzorg al weer 1,5 jaar de externe pr van Stichting Groenkracht in Delft.

Gebruik de Lege Ruimte
Ik was een paar jaar geleden betrokken bij het project Gebruik de Lege Ruimte in Delft, waarbij plannen bedacht en soms gerealiseerd werden in het grote bouwgebied rond Station Delft. Inmiddels is het project opgeheven, is het nieuwe station al weer oud nieuws, en de Delftse PROEFtuin, een van de projecten van Gebruik de Lege Ruimte, staat er in volle glorie bij.

Ontstaan Delftse PROEFtuin
Ik vind het nog steeds bijzonder hoe zo braakliggend terrein achter de Delfste Aldi snel kon veranderen in een heuse stadsakker. Jammer dat ik niet dichtbij woon, want anders ging ik vaker kijken en zeker ook meehelpen.

eerste werkdag 14feb2015 klopening Delftse Proeftuin rutger klDelftse Proeftuin tuin 2016

Delftse PROEFtuin werd na heel wat plannen en na een grootse crowdfunding in februari 2015 aangelegd. In mei 2015 ging deze tuin open.

Ron Blom maakte er een filmpje over±

Meer tuinen
PROEFtuin is niet de enige buurttuin die Groenkracht volgens de permacultuur beheert. Er zijn wel liefst acht tuinen! De nieuwste tuin is Popta Garden, terwijl bijvoorbeeld de buurttuin Delfgaauw en de Papaper inmiddels zelfstandig door anderen gerund worden.  Lees meer over de tuinen.

De kracht van Groenkracht
En al die tuinen vormen samen een prachtig groen lint door Delft dat door vrijwilligers, Groenkracht en buurtbewoners met veel liefde in stand wordt gehouden. Dat is de kracht van Stichting Groenkracht!