Riso boekje


september 6, 2022    Carola van der HeijdenSamen met jeugdvriendin Sylvia Lever maakte ik eind 2021 een boekje in eigen beheer. Kleine oplage. Zij de tekst ik de illustraties, zelf drukken en samen inbinden.

Maassluisenaar Sylvia Lever schrijft al jaren columns over dagelijkse dingen die ze meemaakt en publiceert dit op haar eigen blog en de sociale media. Ik wilde hier graag iets meer mee doen en we besloten samen een boekje te maken. Dit resulteerde in het boekje Zo gaat dat dan, vol verhalen en illustraties op een bijzondere manier gedrukt en met de hand gebonden.

In het boekje zijn tien verhaaltjes van Sylvia opgenomen. Sylvia vertelt over gebeurtenissen die ze meemaakt of over gesprekken die ze met haar dochters voert. Veelal luchtige verhalen die ze in een combinatie van schrijf- en taalstijl noteert.
Ik maakte bij de verhalen illustraties – collages en tekeningen-  en drukte dit op de risograaf in een beperkte oplage in de Grafische Werkplaats in Den Haag.

Sylvia en Carola
Sylvia Lever werkte jarenlang bij de bibliotheek in Maassluis en is nu o.a. gastvrouw bij Erasmus MC.  We kennen elkaar vanuit Maassluis. We waren beiden betrokken bij de creatieve voorbereiding van de Jeugdvakantieweek, waar we in 1984 creatieve workshops begeleidden. Sinds die tijd zijn we vriendinnen.

Info
Zo gaat dat dan van Sylvia Lever met illustraties van Carola van der Heijden
A5-formaat, 20 pagina’s, gedrukt in Bourgondy red en fluor pink, oplage 44
Prijs 12,- (incl. verzenden 15,-). Nog enkele exemplaren over.

Wil je het boekje bestellen?
Stuur even een emailtje met je naam en adres naar carola@cultuurvlinder.nl, dan kun je het bedrag overmaken of stuur ik een Tikkie en stuur ik het je op.