Business Canvas Model


april 23, 2017    Carola van der Heijden    Business Canvas Model, hehh? Ik wijdde er al mijn nieuwsbrief aan, maar hierbij toch nog een kort blogje over dit onderwerp

Ehh… jakkie klinkt iets te Amerikaans, te economisch. Toch is het een heel handige tool om als maker of als zzper zicht op je eigen producten, partners en middelen te krijgen en dat op 1 A4tje. Goed om het een keer in te vullen of als je al langer werkzaam bent, prettig om hier weer even bij stil te staan. Ik ervaar het zelf wel als een luxe, de tijd die ik besteed aan mijn eigen toko en na te denken over wat ik doe, wat ik wil, nu en in de toekomst.

Het Business Canvas Model heeft internationaal naam gemaakt. Ik kwam er mee in aanraking toen ik een fijne cursus volgde bij Marion Beltman over hoe je je culturele bedrijf gaat laat groeien. Hetzelfde model staat ook in het zakelijke gidsje van Cultuur + Ondernemen.

Op de website Businessmodelyou kun je het model downloaden. Hier vind je ook allerlei filmpjes over het model en een inspirerende tedtalk.

Lees hier mijn hele nieuwsbrief nog eens terug.