Het begint met educatie


maart 28, 2016    Carola van der Heijden    Van onderaf aan beginnen. De basis ligt bij educatie. Deze woorden hoorde ik van de week bij de prijsuitreiking van de Aanmoedigingsprijs Culturele Diversiteit in De Melkweg in Amsterdam.

Toen de jury deze woorden uitsprak wist ik het al. De kleine lokale organisatie Art-S-Cool, waarvoor ik al een tijdje de pr doe, won inderdaad de prijs van culturele diversiteit. Whow!, want het waren niet de eerste de beste genomineerden, zoals het Tropenmuseum of Wijksafari van Adelheid Roosen. Mooi dat de jury dus juist koos voor bij de basis beginnen. Kinderen goede bagage meegeven.

prijsuitreiking foto code culturele diversiteit 1 kl

(foto directeur Art-S-Cool, Laura van Eeden, met de jury)

De juryvoorzitter Mariëtte Hamer over Art-S-Cool: “De jury vindt het mooi te zien dat kinderen met verschillende culturele achtergronden in aanraking komen met kunst en cultuur. Voor sommige culturen is kunst of creativiteit niet iets wat altijd gestimuleerd wordt.
Art-S-Cool zorgt er met zijn projecten ook voor dat er meer verbinding komt met de wijk, de stad, bewoner en andere scholen. Als jury hopen wij dat met de toekenning van de juryprijs andere wijken en steden worden aangemoedigd een soortgelijk project op te zetten.“

Meer lezen over Art-S-Cool en culturele diversiteit. 

Inspiratieblog#12