Werkconferentie van Platform Werkplaatsen


oktober 28, 2021    Carola van der Heijden    Voor Platform Werkplaatsen organiseer ik een werkconferentie op 12 november in West Den Haag.

Platform Werkplaats organiseert een werkconferentie voor alle werkplaatsen in Nederland en Vlaanderen en andere geïnteresseerden.

Deze werkconferentie staat in het teken van de werkplaatsbegeleider als coach, trainer, adviseur, mentor, docent, assistent en klusjesman. Het kloppende hart van een werkplaats is de werkplaatsbeheerder. Van onschatbare waarde is de kennis en ervaring die een ervaren beheerder heeft. Als de samenwerking goed verloopt is de werkplaatsbeheerder een toegevoegde waarde voor de kunstenaar en komt ze door zijn haar advies/suggesties tot een meerwaarde in het resultaat. Het gevoel van 1+1=3.
Hoe verhoudt de werkplaatsbeheerder echter zich tot de DIY-mentaliteit en zijn jarenlange ervaring? Zijn er alternatieven, waarin de kennis bij alle gebruikers ligt en niet bij een beheerder? Wie is of wat maakt de werkplaatsbeheerder anno 2021?

Een dag vol lezingen, presentaties van makers, kennisuitwisseling, expositie, swapbeurs en ontmoetingen. Talks van o.a. Johannes Leertouwer, Maria Roosen en Joke Raes (BE).

Modulaire poster
Gedurende de dag is er een presentatie van de werkconferentieposter die door verschillende werkplaatsen op eigen wijze is gedrukt. Grafisch ontwerper Harmen Liemburg ontwierp een modulaire poster en flyer: het ontwerp ligt vast, maar elke werkplaats kan zijn eigen versie drukken.
Alle posters exposeren we tijdens de werkconferentie en we sluiten af met een swapbeurs. Doe mee! Meer hierover: https://www.platformwerkplaatsen.nl/nl/modulaire-poster-werkconferentie-113

www.platformwerkplaatsen.nl