Tijdelijke projecten in nieuw Delft


januari 16, 2014    Carola van der Heijden    Voor stichting Gebruik de Lege Ruimte komt het in 2014 echt dichtbij: zeven projecten gaan in actie komen op het eerste terrein (net achter de Aldi, Abtswoudsehof) dat vrij komt van de enorme bouwput De Spoorzone in Delft. Het gaat niet om permanente projecten, maar om tijdelijke projecten van een jaar of vijf. Ik wilde gisteren foto’s van het gebied nemen, maar het was zo druilerig weer dat ik niet verder gekomen ben dan het uitzicht van de vergaderplek te fotograferen.

Het is spannend nu het na een aantal jaren plannen verzamelen en vooral stimuleren het werkelijk gaat gebeuren. Zo komen er proeftuinen, delfts blauwe zwerfkeien, een klim/uitkijkboom die verplaatsbaar is en dus weer kan meeverhuizen naar andere vrijgekomen plekken…

Een van de projecten is Hoorbare Herinneringen, een project over “geluiden vangen”. Ze zijn nu bezig met een crowdfundingactie op het platform Voor de kunst (elk project moet wel voor zijn eigen financiering zorgen!) Bekijk hier een filmpje: