Portiekkunst & scholieren


december 18, 2019    Carola van der Heijden    Portiekkunst  heeft nu anderhalfjaar in de portieken gehangen en de serie bestaat nu uit werken van vier Haagse kunstenaars.

In het nieuwe jaar volgt een vijfde en zesde werk van de hand van een aantal leerlingen van de buurtschool College St Paul. Twee kunstenaars van Portiekkunst bezochten eerst de derdeklassers van St Paul College en vertelden meer over hun werk en hoe het is om als kunstenaar te werken. Vervolgens gingen de leerlingen aan de slag om een eigen ontwerp te maken. In het voorjaar worden de twee mooiste gekozen.

(kunstenaar in de klas met Jerney de Wilde)

Portiekkunst werd nu gemaakt door Christian Morales (3), Jerney de Wilde (buurtgenoot, 4), Yara Francken (1) en Anneloes Groot (buurtgenoot, 2).

 

Portiekkunst is een kunstproject in een aantal portieken van Staedion in Mariahoeve, Den Haag. Drie maanden lang hangt er een kunstwerkje gemaakt door een Haagse beeldend kunstenaar in de portieken. Kunstenaars van jong tot ervaren, uit de wijk en daarbuiten. Kunstwerken van klassiek tot hip. De werken zijn speciaal hiervoor gemaakt op de risograaf (stencilmachine) in de Grafische Werkplaats van Den Haag. Na afloop worden de gesigneerde kunstwerken uitgedeeld onder de bewoners en komt er een nieuw kunstwerk.