Portiekkunst gaat van start!


september 19, 2018    Carola van der Heijden    Wisselende mini-expositie in de informatiekastjes in portieken

Portiekkunst is een kunstproject in een aantal portieken van Staedion in Mariahoeve, Den Haag. Drie maanden lang hangt er een kunstwerkje gemaakt door een Haagse beeldend kunstenaar in de portieken. Kunstenaars van jong tot ervaren, uit de wijk en daarbuiten. Kunstwerken van klassiek tot hip. De werken zijn speciaal hiervoor gemaakt op de risograaf (stencilmachine) in de Grafische Werkplaats van Den Haag. Na afloop worden de gesigneerde kunstwerken verloot onder de bewoners. Na drie maanden komt er een nieuw kunstwerk.

Vanaf oktober 2018 gaat het project van start in Catharinaland even, hier komen minimaal twee exposities. Er kunnen meer flats aan dit project meedoen.

Het kunstwerk van Christian
Vanaf oktober is er werk van Christian Morales te zien. Christian werd in Colombia geboren en groeide hier in Den Haag en Voorburg op. Hij werkte eerst als kok, maar kunst trok hem meer en meer en daarom volgde hij het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Christiaan is een echte tekenaar en zijn grote droom was te werken als tatoeëerder. Dat doet hij nu ook! Hij werkt als tatoeëerder bij La Famila Tattoo in Amsterdam. In zijn tekeningen komt zijn liefde voor de Colombiaanse cultuur, tattoos en de stad met elkaar samen.

 

Wilt u in het bezit komen van dit kunstwerk?
Geef dan in een briefje voor 20 december uw naam, huisnummer plus de naam van de kunstenaar van het kunstwerk door en doe dit in de speciale brievenbus Portiekkunst bij portiek Catharinaland 362 of dit te mailen via: portiekkunst@cultuurvlinder.nl

Per portiek is er één kunstwerk per keer beschikbaar en hier zijn geen kosten aan verbonden. Na afloop krijgt u het kunstwerk in de bus. Bij meer gegadigden wordt dit kunstwerk verloot.

Meer informatie over Portiekkunst vind je op de Facebookpagina

Portiekkunst is een initiatief van Cultuurvlinder van buurtbewoner Carola van der Heijden met medewerking van Fonds1818 en Staedion.