Tweede kunstwerk van Portiekkunst


januari 13, 2019    Carola van der Heijden    Het tweede kunstwerk van Portiekkunst hangt binnenkort in verschillende portieken van flatgebouwen van Staedion in Mariahoeve. Beeldend kunstenaar en buurtbewoner Jerney de Wilde maakt speciaal een kunstwerk op de risograaf.

Portiekkunst is een project in Mariahoeve, Den Haag (sept 2018- sept 2019). Drie maanden lang hangt er een kunstwerkje gemaakt door een Haagse beeldend kunstenaar in de portieken. Kunstenaars van jong tot ervaren, uit de wijk en daarbuiten. Kunstwerken van klassiek tot hip. De werken zijn speciaal hiervoor gemaakt op de risograaf (stencilmachine) in de Grafische Werkplaats van Den Haag. Na afloop worden de gesigneerde kunstwerken verloot onder de bewoners. Na drie maanden komt er een nieuw kunstwerk. Het eerste kunstwerk was van Christian Morales.

Kunstwerk van Jerney de Wilde
Jerney de Wilde is beeldend kunstenaar die met name werkt als tekenaar en met verschillende grafische druktechnieken. Ze laat zich hierbij inspireren door de natuur, de mens en de verbondenheid hiervan. Ze volgde haar opleiding aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.

Naast het maken van vrij werk, geeft ze les als kunstdocent en werkt ze regelmatig in opdracht als illustrator. Het logo van Portiekkunst is ook door haar ontworpen. Als buurtbewoner van Mariahoeve is zij samen met Victor van der Meijs actief in de wijk als initiatiefnemers van Samentuin de Catharinahof, projectleiders van Bouwspeelplaats Mariahoeve en sinds 2018 te vinden in het Toverbosch.

Jerney risoot het werk in drie kleuren. Boven zie je de verschillende drukken

Kunstwerk naar buurtbewoners
Buurtbewoners kunnen het kunstwerk na afloop van de expositie gratis krijgen. Zijn er per portiek meer gegadigden, dan wordt het kunstwerk verloot. Heeft u belangstelling hiervoor? Geef dan voor 15 maart uw naam en huisnummer door via portiekkunst@cultuurvlinder.nl of via een briefje in de Portiekbrievenbus op Cataharinaland 370.  Begin april wisselen we de kunstwerken.

Ook het eerste kunstwerk van Christian Morales is nog gratis beschikbaar voor buurtbewoners. Als u belangstelling hiervoor heeft, geef dit dan ook even door.

Meer informatie over Portiekkunst vind je op de Facebookpagina

Portiekkunst is een initiatief van buurtbewoner Carola van der Heijden (Cultuurvlinder) met medewerking van Fonds1818 en Staedion.