Wie is Cultuurvlinder?

 

carola van der heijden 2017

Achter de naam Cultuurvlinder schuilt de naam Carola van der Heijden.

Studie Ik studeerde Kunstgeschiedenis in Leiden met als specialisatie moderne kunst en met de bijvakken museologie en public relations. Daarnaast haalde ik mijn Nima A communicatiediploma en volgde diverse cursussen aan de Open Universiteit waaronder marketing.

Theater De Regentes Ik heb ruim elf jaar in Theater De Regentes in Den Haag gewerkt, een sfeervol theater in een voormalig zwembad.  Ik heb dit theater mede ontwikkeld en het communicatiebeleid vanaf het begin opgebouwd. De laatste jaren gaf ik als hoofd marketing en communicatie met plezier leiding aan deze afdeling. Na de bezuinigingen in 2013 nam mijn collega Laudie Vrancken het initiatief om het weer te openen en nu bruist De nieuwe Regentes als een theater voor en door de buurt. Ik adviseer hen met regelmaat. 

Freelancer Daarvoor was ik jarenlang freelancer en coördineerde ik diverse culturele projecten die zich niet beperkte tot een kunstdiscipline, zoals  poëzie-manifestaties voor Stichting TEGEN-BEELD, bekend van de Leidse muurgedichten. Voor deze projecten verzorgde ik ook de publiciteit. Samen met Esther Didden ontwikkelde ik een interdisciplinair netwerk van kunstenaars, filmers en ontwerpers. De naam Cultuurvlinder is van dit project afgeleid. Vanaf 2013 ben ik weer freelancer en Cultuurvlinder is dus mijn tweede bedrijf.

Grafische Werkplaats Vanaf 2013 werk ik als coördinator in de Grafische Werkplaats in Den Haag. Twee/drie dagen per week ben ik als zzper hiermee bezig en initieer ik projecten, workshops, tentoonstellingen, doe de marketing en regel de financiën en begeleid medewerkers, vrijwilligers en stagiaires.

Heyden of Heijden Bijna heel mijn leven heette ik  “Carola van der Heyden”,  maar onlangs is dit in mijn paspoort gewijzigd in “Carola van der Heijden” dus met puntjes. De naamswijziging komt omdat ze tegenwoordig vast houden aan de oorspronkelijke naam op de oude geboorteregisters en daar was mijn achternaam ooit met puntjes geschreven.